Tenis
0

Miladinović i Tomić najbolji na juniorskom turniru "Zenica Open 2015"

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Zenici je danas završen 16. juniorski teniski turnir "Zenica Open 2015" koji je okupio oko stotinu takmičara iz 13 evropskih zemalja. U završnici turnira koji je održan danas najbolje su se pokazali nositelj Marko Miladinović i teniserka Laura Tomić.

Nakon kvalifikacija u kojoj je učestvovalo oko stotinu tenisera iz Njemačke, Velike Britanije, Turske, Austrije i drugih evropskih zemalja, uslijedio je glavni dio turnira gdje su do finala susreta došli najbolji takmičari. U finalu juniora sastali su se Srbijanac Marko Miladinović i predstavnik Bosne i Hercegovine Andrej Grubišić. Miladinović je od početka turnira bio favorit, tako da je rutinski sa 2:0 (6-1, 6-1) uspio savladati Grubišića.

"Veoma sam zadovoljan kako sam odigrao cijeli turnir, u svaki meč sam ušao maksimalno skoncentrisano. U finalu sam imao najtežeg protivnika, ali sam najbolje odigrao i zadovoljan sam", kazao je Miladinović kojemu je ova pobjeda donijela 6. mjesto na listi najboljih tenisera Evrope.

U ženskom finalu Laura Tomić je na teniskim terenima Kamberovića polja rezultatom 2:0 (6-3 i 6-2) savladala Draganu Radišić.

U ženskom dublu Dragana Radišić i Dragana Vuković su sa 2:0 savladale Oleksandru Andreievu i Alisu Grachovu, dok su u muškom dublu Moritz Erpel i Andreas Sipos sa 2:1 pobijedili Kerima Subašića i Luku Šoškića.

Vrhovni sudija turnira Azra Baručija-Koluh je istakla kako je turnir opravdao očekivanja i da je u odnosu na protekle godine i realizacijom i učešćem tenisera podignut na viši nivo.