French Open
0

Melzer izbacio Đokovića, poznati svi polufinalisti

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poznata su sva četiri polufinalista Roland Garrosa. Za proboj u finale igrat će Čeh Tomaš Berdych i Šveđanin Robin Söderling, te Španac Rafael Nadal i Austrijanac Jürgen Melzer.

Nakon što su Berdych i Söderling mjesto među posljednja četiri osigurali još u utorak, u srijedu je prvi svoj dio posla obavio Nadal, a potom i Melzer u maratonskoj pobjedi protiv trećeg nositelja, Srbina Novaka Đokovića.

Slavio je Melzer, vrativši se iz ponora, konačnu pobjedu 3-6, 2-6, 6-2, 7-6(3), 6-4 iskoristivši treću meč-loptu na svoj servis.

Mogao je, i trebao, već prvu da nije lagani forhend, nakon dobroga napada, smjestio u mrežu. Uslijedile su potom i dvije neiskorištene break-prilike srpskoga tenisera koji je svoj početni udarac u posljednjem setu izgubio kod 4-4.

Melzeru je polufinale Roland Garrosa uspjeh karijere kada su u pitanju Grand Slam turniri. Nikada do sada nije niti na jednom od njih došao tako daleko, a sada ga čeka četverostruki osvajač French Opena protiv kojeg u dva susreta nije uzeo niti seta.

Inače, bio je ovo treći međusobni ogled trećeg i 27. tenisera svijeta i prva Melzerova pobjeda u njima. Ostvarena je nakon četiri sata i 15 minuta teniske borbe.

Roland Garros, teniseri, četvrtfinale:

Melzer (22) - Đoković (3) 3-6, 2-6, 6-2, 7-6(3), 6-4