Turnir najboljih osam
36

Medvedev prvi finalista završnog Mastersa, rasplet u toj grupi bitan je i za Đokovića

D. P.
Medvedev je maksimalan i osvojio je sva četiri seta na turniru (Foto: EPA-EFE)
Medvedev je maksimalan i osvojio je sva četiri seta na turniru (Foto: EPA-EFE)
Ruski teniser Daniil Medvedev rezultatom 2:0 (7:6 i 6:4) savladao je Alexandera Zvereva i tako postao prvi finalista završnog Mastersa koji se tradicionalno igra u Torinu na kraju teniske sezone.

U duelu trećeg i osmog tenisera svijeta slavio je bolje rangirani igrač, ruski predstavnik Daniil Medvedev koji je upisao drugi trijumf u isto toliko duela "crvene grupe" i tako već ovjerio plasman u polufinale Torina.

Medvedev je u ovom meču bio pribraniji na "dvije lopte" koje su odlučile meč. Prvi set bio je vrlo neizvjestan, ali je u ključnom trenutku tie-breaka Zverev promašio jedan naizgled rutinski volej i prepustio je set protivniku.

I u drugom setu greška Zvereva donijela je prevagu u stranu Medvedeva. Dogodilo se to u prvoj break-lopti koju je Medvedev imao pri rezultatu 5:4. Ujedno, to je bila i meč-lopta, tako da je Rus upisao trijumf u dva seta.

Medvedev je tako izborio polufinale završnog Mastersa, a za prvo mjesto u grupi bit će mu potreban samo jedan set protiv Carlosa Alcaraza.

Rasplet u ovoj grupi zanima i Novaka Đokovića. Ukoliko uspije izboriti plasman u polufinale, Đoković će sasvim sigurno biti drugi na tabeli u svojoj grupi i ići će na prvoplasiranog iz "crvene grupe", a to će po svemu sudeći biti upravo Medvedev.

Danas ćemo dobiti i rasplet u "zelenoj grupi". Đoković će na teren od 14:30 protiv Huberta Hurkacza i evidentno je da ga pobjeda s dva seta razlike vodi u polufinale. Međutim, najvjerovatnije će zauzeti drugo mjesto u grupi i zakazati meč s Medvedevom.

U drugom meču grupe sastaju se Holger Rune i Jannik Sinner od 21 sat.

Tabela: