Zbunio sve prisutne
38

Medvedev pobjedu nad Đokovićem proslavio na veoma zanimljiv način, a za to je "kriva" FIFA

E. B.
Daniil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Daniil Medvedev (Foto: EPA-EFE)
Daniil Medvedev je sinoć pobijedio Novaka Đokovića rezultatom 3:0 u setovima i osvojio US Open, a posljednji osvojeni poen je proslavio na veoma zanimljiv način.

Kada je Đoković poslao lopticu u mrežu, kojom je Medvedev kompletirao pobjedu rezultatom 6:4, 6:4, 6:4, Rus je napravio nešto što je zbunilo sve prisutne na stadionu, a i većinu onih kraj malih ekrana.

I dok većina tenisera osvajanje turnira proslavlja podignutim rukama ili padom na leđa, Medvedev se odlučio baciti na podlogu i to na bok te je ostao ležati nekoliko sekundi.

Za ovakvu proslavu "kriva" je - videoigrica FIFA.

"Inače nisam tip koji voli burno proslavljati pobjede, ali kada sam bio na Wimbledonu, vjerovao sam da ga mogu osvojiti i počeo sam razmišljati kako bih to proslavio. S obzirom na to da volim igrati FIFA-u na Playstationu, palo mi je na pamet da uradim proslavu 'mrtva riba' (dead fish). Ta proslava se na FIFA-i radi kada postignete pogodak i želite da iznervirate protivnika. Mislio sam, pošto se Wimbledon igra na travi, da ću pasti na nju i da me neće zaboljeti", kaže Medvedev.

"Nažalost, Wimbledon nisam osvojio, a sada pred finale sam rekao momcima iz svog tima da bih možda mogao tako proslaviti ako osvojim US Open i svi su mi rekli da to i učinim. Moram vam reći, da me zaboljelo kada sam udario u podlogu, ali vrijedilo je. I ne, nisam ovo uradio da budem instant zvijezda na društvenim mrežama, ovo sam uradio za sebe, svoj tim i prijatelje koji mi mnogo znače", poručio je Rus.