S prestižnog turnira
0

Medvedev nastavio nizati trofeje, a supruga mu je jedan "oduzela" kao vazu za cvijeće

D. P.
Medvedev s Masters trofejem (Foto: ATP Cincinnati)
Medvedev s Masters trofejem (Foto: ATP Cincinnati)
Ruski teniser Daniil Medvedev sinoć je osvojio svoju petu Masters 1000 titulu u karijeri, a tim povodom prisjetili smo se legendarne izjave o jednom od najprestižnijih teniskih trofeja koje je osvojio.
Sinoć je završen Masters 1000 turnir u Miamiju. Medvedev je bio impresivan i tu je u dva seta bio bolji od Italijana Jannika Sinnera. To mu je peti Masters trofej u karijeri, a gdje će ostaviti pehar, to niko ne zna.

Naime, s posljednjeg prethodnog turnira iz ove serije, a kojeg je osvojio, trofej koristi kao vazu za cvijeće. Nedavno je ispričao interesantnu priču o tome i zbog čega je Masters u Cincinnatiju toliko poseban.

"Teško je reći koji mi je trofej najdraži. Morao bih reći US Open, sigurno jer je to jedina Grand Slam titula. Ipak, izabrat ću Cincinnati jer taj trofej koristimo kao vazu za cvijeće. Kad god ženi kupim cvijeće, uvijek je zabavno", ispričao je nedavno Rus.

Zanimljivo, kada je Medvedev objasnio ovu situaciju, naišao je na odobravanje i od organizatora turnira Masters 1000 Cincinatti koji su poručili: "Odobravamo da koristiš kombinaciju trofeja - vaze, šampione".

"Prvi put kada sam joj kupio cvijeće, ona ga je stavila u vazu", dodao je Medvedev koji sada ima tradiciju kupovanja cvijeća, dok njegova supruga ukras stavi upravo u trofej iz Cincinnatija.

Inače, Medvedev je sinoć u Miamiju stigao do 19. profesionalne ATP titule u karijeri. Nakon Dohe, Dubaija i Rotterdama, Miami mu je već četvrti osvojeni turnir ove sezone.