Pobjeda rezultatom 3:2
24

Medvedev nakon epskog preokreta nad Zverevom izborio finale Australian Opena protiv Sinnera

E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Daniil Medvedev je nakon epskog preokreta izbacio Alexandera Zvereva rezultatom 3:2 i igrat će protiv Jannika Sinnera za titulu na Australian Openu.

Ruski teniser, 6. na ATP listi, je danas u borbi za finale savladao trećeg tenisera svijeta, te je nakon četiri i po sata igre i velikog preokreta slavio rezultatom 3:2 u setovima.

U prvom setu je viđena prava revija breakova, čak pet, a jedan više je napravio Zverev i poveo sa 7:5. Drugi set je protekao u dominaciji Zvereva koji ga je zahvaljujući dva breaka riješio u svoju korist rezultatom 6:3 i došao nadomak finala.

Na startu trećeg seta Medvedev je imao dvije vezane break-lopte, ali nije ih iskoristio, no to ga nije pokolebalo. Treći set je otišao u tie-break, a Medvedev je bio uspješniji i smanjio je na 2:1 u setovima sa 7:6(4).

I četvrti set je otišao u tie-break, a i njega je u svoju korist riješio Medvedev sa 7:6(5) i odveo meč u peti odlučujući set.

U petom setu Zverev je u potpunosti podbacio i dozvolio dva breaka Medvedevu koji je slavio sa 6:3 i prošao u finale.

Medvedev će u nedjelju u finalu igrati protiv Jannika Sinnera (ATP 4.), koji je jutros sa 3:1 u setovima izbacio Novaka Đokovića. Daniil će igrati za svoj drugi Grand Slam turnir, a Sinner za prvi u karijeri.