Legenda otvoreno
3

McEnroe: Đoković me podsjeća na Woodsa, obojica su imali problema sa ženama i skrenuli s kursa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Analitičar BBC-a i nekadašnji teniski as John McEnroe na Wimbledonu je komentarisao dugotrajnu krizu srbijanskog tenisera Novaka Đokovića.

"Porodični problemi van terena očito potkopavaju njegove pokušaje da se vrati nekadašnjoj formi. Na njemu se odmah vidi da nije isti čovjek kao što je bio prije toga. Kada gledam Novaka, odmah mi na pamet pada Tiger Woods. On je također imao problema sa ženom, nakon kojih je izletio s kursa i nakon toga više nikad nije bio sjajan sportaš kao ranije. Sada se to isto događa s Novakom. Kod njega problem očito nije fizički, nego mentalni", rekao je McEnroe.

Srbijanskom teniseru se ova usporedba nikako neće svidjeti, jer slavnom golferu s kojim ga McEnroe upoređuje, brak se prije sedam godina raspao, a karijera krenula u isto smjeru, nakon što se ispostavilo da je suprugu godinama varao.

Podsjetimo, Woodsa je prije mjesec dana policija zatekla u automobilu potpuno dezorijentisanog, nakon čega je testovima utvrđeno da u krvi ima supstance čak četiri lijeka protiv bolova.

Đoković je donedavno svjetskim tenisom vladao veoma suvereno, ali od prošle godine je u slobodnom padu, kada je i priznao da su bračni problemi s Jelenom tome itekako doprinijeli.