Povratak na teren
3

Marion Bartoli se vraća na WTA Tour naredne godine

Piše: D. B.
Marion Bartoli (Foto: EPA-EFE)
Marion Bartoli (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnja osvajačica Wimbledona, tridesettrogodišnja francuska teniserka Marion Bartoli, vraća se profesionalnom tenisu nakon četiri godine provedene u "penziji".

Bartoli je karijeru završila u augustu 2013. godine zbog problema s povredama i to manje od šest sedmica od osvajanja njene jedine Grand Slam titule.

"Bit će to ogroman izazov. Čeka me još mnogo treniranja. Radujem se povratku na teren, posebno u Pariz na Roland Garros u mojoj domovini, ali i na Fed Cup i Wimbledon", izjavila je Bartoli, koja će se tenisu vratiti naredne godine na Miami Openu, a koji počinje 19. marta.

Bartoli je osvojila osam WTA titula, a najbolji ranking karijere je ostvarila 2012. godine, kada je bila sedma teniserka svijeta. Svoj prvi Grand Slam u karijeri iz 47. pokušaja, što je najduže u ženskom tenisu, osvojila je pobijedivši Njemicu Sabine Lisicki 6:1, 6:4 u finalu Wimbledona 2013. godine.

Finale Wimbledona koje je igrala 2007. godine je izgubila.

Godine 2016. je izjavila da se plašila za svoj život nakon što se zarazila nepoznatim virusom zbog kojeg je drastično izgubila na težini.