WTA Peking
0

Marion Bartoli okrenula 3-6, 1-5

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuska teniserka Marion Bartoli posljednja je polufinalistica velikog WTA turnira u Pekingu. U četvrtfinalu je Bartoli pobijedila Ruskinju Vjeru Zvonarjevu u meču u kojem je još jednom dokazala da u tenisu ne postoji nenadoknadiv zaostatak.

Zvonarjeva, sedma teniserka svijeta, osvojila je prvi set sa 6-3, a u drugom je vodila 5-1. Sve je ''bilo spakirano'' za plasman u polufinale, no, Bartoli se nije složila i nije odustala. Ruskinja je u sljedećih šest gemova osvojila samo 7 poena, a Bartoli je nakon osvojenog drugog seta sa šest gemova u nizu u trećem projurila sa 6-2, čime je upisala tek drugu pobjedu u desetom međusobnom susretu protiv Zvonarjeve.

U polufinalu će Bartoli, trenutno 13. igračica na WTA listi, igrati protiv 12. nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske, koja je ranije svladala četvrtu nositeljicu, Ruskinju Jelenu Dementievu 7-5, 6-3. Radwanska ima 3-0 u pobjedama protiv Bartoli.

Drugi polufinale odigrat će Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Nadia Petrova. Kuznjecova je dobila četiri od prethodnih pet njihovih mečeva.

 

WTA Peking, četvrtfinale:

Bartoli (14) – Zvonarjeva (7) 3-6, 7-5, 6-2

A. Radwanska (12) - Dementijeva (4) 7-5, 6-3

Kuznjecova (6) - Pavljučenkova 6-3, 6-3

Petrova (13) - Peng 6-7(5), 6-3, 6-2