Tenis
0

Mario Ančić otkazao i US Open

Totalsport
Hrvatski teniser Mario Ančić propustit će zbog zdravstvenih tegoba nastup i na trećem uzastopnom Grand Slam turniru, US Openu u New Yorku.

Američki teniski savez priopćio je u petak da su nastup na US Openu otkazali trenutno 15. teniser svijeta, Argentinac David Nalbandian, koji se oporavlja od operacije kuka, te hrvatski teniser Mario Ančić, koji na ATP llisti ove sedmice zauzima 90. mjesto. Njihova će mjesta u glavnom ždrijebu zauzeti Španjolac Ivan Navarro i Slovak Karol Beck.

Ančić je ove godine odigrao samo 7 turnira, ako tu računamo i nastup u Indian Wellsu, budući da je na tom turniru predao svoj prvi meč Ivanu Ljubičiću nakon samo šest odigranih gemova zbog fizičke slabosti. Nakon toga je zaigrao još samo na ATP turniru u Kitzbühelu, na kojem je prošao kvalifikacije, a u 1. kolu glavnog turnira izgubio od Španjolca Rubena Ramireza Hidalga.

Mario je u Kitzbühelu uvidio da još nije spreman za povratak. Otkazao je Roland Garros, Wimbledon, propustio je nastup u Davis Cupu u četvrtfinalu protiv SAD-a, a propusti će i US Open, i to već četvrtu godinu zaredom. Zbog zdravstvenih razloza u New Yorku nije igrao još od 2005. godine kada je zadnji puta sudjelovao.