Ruskinja eliminisana
1

Marija Šarapova zaustavljena u osmini finala US Opena

Piše: D. B.
(Foto: EPA-EFE)
Ruska teniserka Marija Šarapova (22. WTA) završila je nastup na US Openu. Od nje je u osmini finala bila bolja Španjolka Carla Suarez Navarro (24. WTA) 2:0 u setovima.

Šarapova je dobro otvorila meč uspješnim servisom, a potom je imala dvije break prilike koje nije iskoristila. Nakon toga Suarez Navaro pravi break, potom uspješno servira, a onda ponovo oduzima servis šarapovoj za 4:1. Marija je u narednom gemu vratila break, ali joj je servis ponovo zakazao. U meču je ostala zahvaljujući novom breaku, a onda je servirala za smanjenje zaostatka na 5:4. Ipak, Suarez Navarro koristi priliku u desetom gemu i dobija prvi set rezultatom 6:4.

Španjolka je na početku drugog seta napravila novi break, ali joj je Ruskinja odmah uzvratila te potom povela 2:1. Suarez Navarro je popravila svoj servis i stigla do izjednačenja u narednom gemu, a potom i do novog breaka. Marija je odmah nakon toga bila blizu novog breaka, no, dvije prilike su propale. Meč je Suarez Navarro riješila u devetom gemu kada je oduzela servis Šarapovoj te dobila treći set 6:4.

Španska teniserka će u četvrtfinalu igrati protiv 14. teniserke svijeta Madison Keys.