Tenis
0

Mardy Fish se vraća na ATP turniru u Atlanti

Totalsport
Mardy Fish (Foto: AFP)
Mardy Fish (Foto: AFP)
Mardy Fish, 31-godišnji američki teniser, sredinom prošle godine je bio dio deset najboljih igrača na svijetu. Danas je taj Amerikanac tek na 63. mjestu ATP liste.

Sredinom prošle godine je Fish osjetio srčane probleme i tada je došlo do zastoja u njegovom igranju tenisa. Povremeno je izlazio na teniske terene, a vrlo kvalitetno je odigrao prošlogodišnji US Open kada je prošao tri kola (pobijedio Soedu, Davidenka i Simona), ali je potom bez borbe predao Federeru u osmini finala.

To je bio njegov zadnji meč u 2012. godini, dok je u ovoj igrao na samo dva turnira (Indian Wells i Challenger u Savannahu, pobjeda i dva poraza).

Ove sedmice Fish se vraća tenisu, na ATP turniru u Atlanti gdje će biti šesti nositelj. On je posljednji ATP turnir osvojio baš u Atlanti (2011. godine), a ukupno je u karijeri osvojio šest ATP kruna (dvije su iz Atlante).

"Psihički sam sve jači, a to je pri ovakvim povredama itekako bitno. Nadam se da ću biti dobar u Atlanti", rekao je Fish, koji bi najviše volio da US Open dočeka u pravoj snazi.