ATP Lyon
0

Ljubičić osvojio turnir nakon 28 mjeseci

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ivan Ljubičić pobijedio je Francuza Michaela Llodru u finalu ATP turnira u Lyonu 7-5, 6-3 osvojivši svoj prvi naslov u godini.

Prvi je to također Ljubičićev naslov od juna 2007. godine, kada je slavio na travi ATP turnira u holandskom Hertogenboschu. Slavio je deveti put u svom 21. finalu i drugi put u Lyonu. Na istom je mjestu, u Palači sportova Gerland, došao do svog prvog finala i prve tiitule, 2001. godine.

Lyon sada napušta s 250 novih bodova za ATP renking, kao i s novčanom nagradom od 103.400 eura.

Do prve je pobjede u drugom dvoboju s Llodrom, trenutno 107. teniserom ATP liste, treći nositelj turnira i 28. teniser svijeta do prošlog ponedjeljka stigao ponovno na siguran način. U prvom je setu imao i propustio dvije break-lopte prvi vodstvu 3-2, dok je po jednu break-priliku, najprije pri rezultatu 4-4, a potom i kod 5-5, propustio Francuz, inače ekspert za igru u parovima.

Ljubičić nije propustio svoju treću loptu za break, ujedno i jedinu set-loptu, u 12. gemu prve dionice meča.

Llodra je drugi set otvorio breakom, no ta se kriza u Ljubičićevoj igri pokazala tek prolaznim problemom. Francuz je poveo 2-0, da bi onda Ljubičić, uz dva breaka, zaredao u osvajanju pet gemova zaredom, došavši do 5-2 vodstva.

To je za Francuza bilo previše. Morao je čestitati boljem suparniku na terenu, prijatelju s kojim je ove godine došao do četvrtfinala u igri parova na US Openu.

Ljubičić je u četvrtfinalu turnira bio s još sedmoricom domaćih predstavnika. Baš je on otišao do kraja.

ATP Lyon, finale:

Ljubičić (3) – Llodra 7-5, 6-3