Rafael Nadal
0

"Ljepše je osvojiti naslov kada ne igraš najbolje"

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AP)
Rafael Nadal (Foto: AP)
Kralj zemljane podloge Rafael Nadal nakon pobjede na rimskom ATP turniru iz Masters serije izjavio je da je prije dvije sedmice u Monte Carlu igrao puno bolji tenis.

Nadal je tada u Kneževini osvojio svoj šesti uzastopni naslov na tom turniru, dok je, savladavši sunarodnjaka Davida Ferrera 7-5, 6-2 u finalu Rima s dva kišna prekida, u vitrine pospremio i peti pehar namijenjen pobjedniku Internazionali BNL d'Italije. Slavio je pet puta u zadnjih šest godina, a jedini koji ga je pobijedio u tom razdoblju bio je sunarodnjak Juan Carlos Ferrero, prije dvije godine...

"U Rimu nisam igrao na istoj razini kao u Monte Carlu, ali opet sam osvojio naslov. To je najvažnije. Osvojiti turnir uz samo 14 izgubljenih gemova, kao što mi je uspjelo u Monte Carlu, to se ne može baš lako ponoviti. Ne događa se baš svake sedmice. No, možda je i ljepše trijumfovati kada ne igraš svoj najbolji tenis. Ovoga puta je najvažnija bila mentalna snaga", lamentirao je Nadal, koji sada ima 10-0 na zemljanoj podlozi ove sezone.

Osvojio je svoj 17. naslov na ATP Masters 1000 turnirima, te je po toj statistici izjednačio učinak legendarnog penzionisanog Amerikanca Andrea Agassija. Prvi teniser svijeta, Švicarac Roger Federer, ima jedan naslov manje.

"Najvažnije je biti motiviran za stalno napredovanje. To je priča moje cijele karijere, mog života, a ja još uvijek želim napredovati. Jednostavno, volim se takmičiti, volim igrati tenis", kaže Nadal.

David Ferrer nije bio previše nesretan, iako je izgubio svoj prvi ATP Masters 1000 finale u karijeri.

"Nisu mi baš odgovarali kišni prekidi. Teren je postao sporiji, pa sam imao problema okončati poen. Svejedno, svi znamo koliko je teško protiv Rafe. Ja sam zadovoljan sa svojom igrom", kazao je Ferrer.