Tenis
0

Lisicki će u finalu Wimbledona igrati protiv Bartoli

Totalsport
Sabine Lisicki  (Foto: AFP)
Sabine Lisicki (Foto: AFP)
Njemačka teniserka Sabine Lisicki bit će suparnica Francuskinji Marion Bartoli u finalu Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine.

Lisicki je do prvog Grand Slam finala u karijeri došla pobjedom protiv četvrte igračice svijeta, Poljakinje Agnieszke Radwanske, sa 6-4, 2-6, 9-7 poslije dva sata i 18 minuta igre. Bio je to treći međusobni dvoboj ovih teniserki i druga pobjeda 23-godišnje Njemice koja trenutno drži 24. mjesto na WTA listi.

Protiv Bartoli, koja je u ranijem polufinalu savladala Belgijanku Kirsten Flipkens sa 6-1, 6-2, Lisicki vodi s 3-1 u pobjedama. Zanimljivo, dvaput su se dosad sudarale i na Wimbledonu, pritom je Bartoli bila bolja 2008., a Lisicki 2011. godine.

Jedini break u prvom setu današnjeg meča Lisicki je napravila u sedmom gemu. Bilo joj je to sasvim dovoljno da pospremi prvu dionicu ''u džep'', a kad je napravila break i u prvom gemu drugog seta, činilo se da je na pravom putu prema pobjedi. No, igra joj se nakon toga neočekivano raspala, počela je puno griješiti, posebno na vlastitom servisu i Radwanska je s čak četiri breaka došla do izjednačenja.

Poljakinja je povela i s 3-1 u odlučujućem setu, a onda se Lisicki probudila i vratila neizvjesnost u meč. Štaviše, mogla je i ranije doći do pobjede jer je napravila break za 5-4 i potom servirala za meč, ali Radwanska se izvukla. Međutim, kad joj je Lisicki kod 7-7 još jednom oduzela servis, povratka za 24-godišnju Poljakinju i lansku finalisticu Wimbledona više nije bilo.

Lisicki je ovom pobjedom postala prva Njemica u finalu Grand Slam turnira nakon 1999. godine i velike Steffi Graf. Do završne je borbe došla doista na impresivan način budući da je na tom putu izbacila Samanthu Stosur, Serenu Williams i sada Agnieszku Radwansku.

Wimbledon, polufinale teniserki:

Lisicki (23) - A. Radwanska (4) 6-4, 2-6, 9-7 Bartoli (15) - Flipkens (20) 6-1, 6-2