Nakon incidenta
24

Legenda žestoko o Zverevu: Zabraniti mu turnire dok ne prođe proces rehabilitacije

D. P.
Zverev je u Acapulcu udarao stolicu sudije (Foto: Screenshot)
Zverev je u Acapulcu udarao stolicu sudije (Foto: Screenshot)
Legendarni teniser Mats Wilander iznio je teške optužbe na račun Alexandera Zvereva i poručio da treći teniser svijeta mora proći rehabilitaciju kod doktora prije nego što se vrati tenisu.

Wilander smatra da Zverev mora proći lječnički proces i potražiti pomoć nakon što je napravio veliki incident na ATP turniru u Acapulcu s kojeg je izbačen.

Zverev je, podsjetimo, nekoliko puta žestoko protestovao i psovao ka sudiji, a onda je na kraju meča udarao stolicu na kojoj sjedi glavni arbitar i tako razbio reket. Udarao je nekoliko centimetara od glavnog sudije.

Njemački teniser je kažnjen diskvalifikacijom i s 40.000 eura, a potom je uputio izvinjenje na društvenim mrežama. Prijavio je nastup na Davis Cupu, no Wilander smatra da bi mu to trebalo biti zabranjeno.

"Ukoliko igrač razbije reket udarajući sudijsku stolicu i doslovno nekoliko centimetara od noge arbitra, trebalo bi mu zabraniti da se pojavi na teniskom terenu dok ne prođe proces rehabilitacije", rekao je Wilander tokom javljanja na Eurosportu gdje radi kao stručni konsultant.

Wilander smatra da je prerano ukoliko se Zverev vrati tenisu dvije sedmice nakon nesvakidašnjeg incidenta. Istakao je da bi njemačkog tenisera trebalo suspendovati i do šest mjeseci.