Tommy Haas
0

"Lagao bih kad bih rekao da nisam pomišljao na oproštaj"

Totalsport
Tommy Haas (Foto: AP)
Tommy Haas (Foto: AP)
Njemački teniser Tommy Haas (32) ne igra već šest mjeseci, otkako je operisao kuk. Hoće li kad više uopće zaigrati takmičarski tenis, pitaju se u Bildu.

Nekad drugi teniser svijeta (2002. godine), danas 179. igrač na ATP listi, zasad se još uvijek nema namjeru predati.

"Vratit ću se. Povratak na US Openu sam odgodio jer nema smisla vraćati se sa 70 ili 80 posto fizičke spremnosti. Krajem ove ili početkom sljedeće godine namjeravam ponovno zaigrati na turnirima", rekao je teniser, dok je njegov menadžer Lars Schriever dodao: "Tommy i dalje ima žara kao na početku karijere. Hoće li ga njegovo tijelo pratiti, to ćemo morati vidjeti."

Trenutno se trostruki polufinalist Australian Opena i prošle godine polufinalist Wimbledona priprema pod nadzorom fizioterapeuta Klausa Edera u bavarskom gradu Donaustaufu.

"Lagao bih kada bih vam rekao da nisam pomišljao na prestanak. Ponekad se osjećam kao da sam 50-godišnjak. No, neću se još predati. Želim i dalje nervirati najbolje svjetske tenisere. Spreman sam za to prolaziti i torture kvalifikacijskih turnira, premda se tome baš i ne radujem. Također bih volio ponovno zaigrati u Davis Cupu."

Haas se nada da će onu posljednju i ključnu dozu motiacije dobiti rođenjem kćerkice, koju njegova supruga, holivudska glumica Sara Foster (29), očekuje u novembru.

"Možda će me moja mala kćerkica bodriti uz teniski teren. Njena prisutnost mogla bi me učiniti vrlo ponosnim."