Spektakl u Miamiju
11

Kyrgios u svom stilu: Oduševljavao udarcima, svađao se, reagovalo i osiguranje

Piše: N. K.
Nick Kyrgios
(Foto: EPA-EFE)
Australski teniser Nick Kyrgios (33. ATP) plasirao se u osminu finala ATP turnira u Miamiju nakon što je pobijedio Srbijanca Dušana Lajovića (44. ATP) 6:3, 6:1. Raspoloženi Kyrgios je tako slavio trijumf za manje od sat vremena i pritom odlično zabavljao publiku.

Naime, u četvrtom gemu odigrao je udarac kroz noge i onda sjajnim bekendom dobio poen, a nakon toga je servirao ispod ruke pa odigrao forhend bez gledanja.

U jednom trenutku je prije smasha salutirao loptici i onda je zakucao pa je oduševljena publika svaki njegov potez ispratila ovacijama.

Međutim, show se nije svidio jednom gledatelju koji je krajem prvog seta iznervirao Australca, stalno je komentarisao njegovu frizuru pa je Kyrgios ušao s njim u raspravu.

"Šta je? Dobio si besplatnu kartu pa si došao mene gledati? Zašto me gledaš ako me ne voliš? Zato što nemaš pametnijeg posla u nedjelju navečer", govorio mu je Kyrgios nakon čega je osiguranje izvelo muškarca s tribine.

Kyrgios je to popratio aplauzom, a na njegovu stranu stao je cijeli stadion koji je također aplaudirao dok su izvodili gledatelja.