Spreman na izazove
6

Kyrgios se želi promijeniti kao čovjek: Ako to uspijem onda ću igrati bolji tenis

K. H.
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Nick Kyrgios (Foto: EPA-EFE)
Australski teniser Nick Kyrgios rekao je da će pokušati postati bolji čovjek te da se nada kako će kroz to popraviti i svoju igru na terenu.

Kyrgios je na Australian Openu uspio doći do osmine finala, a tu je u četiri seta poražen od Rafaela Nadala i trenutno je 20. igrač na ATP listi.

Ovaj teniser je rekao da će u narednom periodu vrijedno raditi kako bi postao bolji igrač, a da će to pokušati kroz to da se pokuša promijeniti kao čovjek.

"Igra nikada nije problem, mislim da bi trebalo srediti neke stvari van terena. Posljednjih nekoliko mjeseci sam zaista uspio sagledati stvari objektivno i realno, a to je bilo veliko iskustvo za mene. Želim nastaviti pravim putem, imam nekoliko turnira u narednom mjesecu i probat ću da svakog dana budem sve bolji i bolji. Ako budem bolji čovjek, onda ću igrati i bolji tenis, a to je pokazalo ovo ljeto u Australiji", kazao je Kyrgios.

Kyrgios je na Australian Openu pobijedio italijanskog tenisera Sonega, zatim Francuza Simona i Rusa Kačanova, nakon čega je poražen od Nadala.