Tokom meča s Hačanovom
6

Kyrgios prozivao Nadala, izvrijeđao sudiju, a onda "kulturno" slomio dva reketa

E. B.
Nick Kyrgios (Foto: AFP)
Nick Kyrgios (Foto: AFP)
Nick Kyrgios nastavlja praviti skandale na teniskim terenima, a najnoviji nam je priredio noćas tokom meča protiv Karena Hačanova.

Australac i Rus sastali su se u drugom kolu Mastersa u Cincinnatiju, a meč je sudio Fergus Murphy kojeg je Kyrgios već brutalno izvrijeđao prije dvije sedmice na turniru u Washingtonu.

Tada ga je, između ostalog, i nazvao "krompirom s rukama i nogama", a noćas je otišao korak dalje.

Kyrgios je dobio prvi set rezultatom 7:6(3), a u drugom pri rezultatu 4:4 Murphy mu je izrekao opomenu zbog odugovlačenja servisa.

Nakon što je poveo 5:4 Krygios je otišao na klupu te počeo vrijeđati Murphyja.

"Brate, ovo je smiješno šta radiš. Ja promašim lopticu i ti mi počneš mjeriti vrijeme od tog trenutka. Ako Nadal bude odigrao ijednom ovako brzo, ja ću se penzionisati. Pokaži mi snimak Nadala da igra ovako brzo, nikada više neću ništa reći. Ali garantujem ti da takav snimak ne postoji. Ovo je sra*e", rekao je Kyrgios.

No, to nije bilo sve od Kyrgiosa. Nakon što je Hačanov izjednačio na 1:1 u setovima osvojivši drugi set rezultatom 7:6(4), Australac je jednostavno prišao Murphyju, rekao mu da je "najgori sudija na svijetu" i potom krenuo na "pauzu za toalet".

Sudija mu je govorio da mu ne dozvoljava to, ali Kyrgios se nije ni osvrtao na to, a iz torbe je izvadio dva reketa i ponio ih sa sobom.

Prošao je kroz tunel, zatvorio vrata iza sebe i potom razbio rekete. Nakon nekoliko sekundi vratio se na teren sa slomljenim reketima u ruci, a Murphy ga je zbunjeno gledao.

Želio ga je kazniti oduzimanjem gema, ali nije mogao s obzirom na to da nije vidio incident.

U trećem setu vidno iznervirani Krygios nije imao nikakve šanse te je izgubio rezultatom 6:2 u odlučujućem setu.

Kao u Washingtonu, na kraju meča nije se pozdravio sa Murphyjem, ali mu je dobacio nekoliko psovki.