Pronašao novu strast
0

Kyrgios najavio povlačenje iz tenisa pa demantovao na Instagramu: Molim vas ne širite to smeće

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od najkontroverznijih tenisera današnjice Nick Kyrgios najavio je eventualno povlačenje iz tenisa iako ima svega 28 godina.

Nije precizirao kada će se oprostiti, ali je istakao da je svjestan da je njegovo vrijeme prošlo te da sada želi da se posveti komentatorskoj karijeri.

Kyrgios je propustio Australian Open zbog povrede zgloba, a u međuvremenu radi lap stručni komentator za tamošnju televiziju nakon čega je u kolumni za australijske novine The Age istakao gore pomenute stvari.

"Sjeo sam sa menadžerom Stuartom Duguidom da razgovaram o svojoj budućnosti i realnost je da dio mene zna da je moje vrijeme u sportu prošlo, a ja sam u redu s tim", napisao je Kyrgios koji je otkrio drugu strast pored tenisa.

"Mogao bih putovati po svijetu i zaraditi jako dobro komentarišući sport te radeći stvari koje sada radim u svom talk showu", dodao je.

Njegov najveći uspjeh je bilo finale Wimbledona 2022. godine kojeg je izgubio od Novaka Đokovića, a nedugo poslije se oglasio na Instagramu i istakao da nije tako mislio.

Poruka Nicka Kyrgiosa na Instagramu (Foto: Instagram)
Poruka Nicka Kyrgiosa na Instagramu (Foto: Instagram)

"Pozor. Ja se ne opraštam od tenisa. Molim vas ne širite to smeće. Vraćam se nazad uskoro", najavio je australijski teniser.