Da li je moguće ovo?
70

Kyrgios je sada nadmašio svoje gluposti: Namjerno izgubio poen i ostavio organizatore u čudu

D. P.
Nevjerovatan poen Kyrgiosa (Foto: Screenshot)
Nevjerovatan poen Kyrgiosa (Foto: Screenshot)
Australski teniser Nick Kyrgios nastavio je s fantastičnim partijama na US Openu, ali je ponovo privukao pažnju jednim neviđenim potezom na teniskim terenima.

Kyrgios cijelu 2022. godinu igra fantastično i konačno bilježi rezultate kakvi su mu se predviđali od početka karijere s obzirom na rijetko viđen talent. No, zbog ponašanja van terena i gluposti koje je radio nikada nije ostvario potpuni potencijal.

Sinoć je Australac razbio prvog tenisera svijeta Daniila Medvedeva i savladao ga rezultatom 3:1 čime se plasirao u četvrtfinale US Opena. No, susret će ostati upamćen po neviđenom potezu koji je ostavio navijače i gledatelje u nevjerici, a najbizarnije od svega, šokirao je i organizatore US Opena koji su se oglasili na društvenim mrežama.

Kyrgios je jedan poen namjerno izgubio, a imao ga je dobijenog. Medvedev je bio u situaciji iz koje nije imao izlaz nakon odličnog udarca Kyrgiosa i poslao je loptu koja je padala pored terena.

No, Kyrgios je prešao liniju mreže i udario loptu dok ona nije odskočila. Automatski je izgubio poen i počeo se smijati zbog onoga što je napravio.

Ovakav potez u nevjerici je ostavio organizatore US Opena koji su na Twitteru poručili da ni oni nisu sigurni šta se desilo.

"Ovo je bilo... čudno. Nick Kyrgios je prešao mrežu i udario loptu prije nego što je ona odskočila. Zbog toga je izgubio poen. (Mi mislimo da je tako)", navodi se u objavi US Opena.