Inovativan potez
60

Kyrgios je ovaj put nadmašio sam sebe: Servirao na do sada neviđen način i osvojio poen

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Australci imaju običaj reći "Australian Open ne počinje dok Nick Kyrgios ne odigra svoj prvi meč". Ljubimac domaće publike nije razočarao na startu prvog Grand Slama sezone i ponudio nam je spektakularan meč.

Kyrgios je u prvom kolu igrao protiv Liama Boradyja, a domaću publiku, ali i sve one pored malih ekrana je oduševio novom "inovacijom" na terenu.

Nakon što je napravio break u prvom gemu meča, u svom prvom servisu odservirao je "bombu" od 220 kilometara na sat, a potom je napravio trik kojeg do sada nije poklušavao.

Kyrgios je poznat po tome da zna iznenaditi protivnika servisom iz ruke bez bacanja loptice iznad glave, no ovaj put je otišao korak dalje.

Australac je odlučio ovaj put uraditi sličnu stvar, ali ovaj put je lopticu udario reketom koji je probacio između nogu.

To je u potpunosti iznenadilo Britanca koji je jedva stigao reagovati, no izbacio je lopticu u aut, te je Kyrgios dobio poen za 30:0.

Kyrgios je dobio meč rezultatom 6:4, 6:4, 6:3 i zakazao meč drugog kola protiv prvog favorita turnira Daniila Medvedeva.