Nerealna cifra
0

Kyrgios dao bogatstvo plaćajući kazne, sada je "lakši" za 15.000 funti i čeka ono najgore

D. P.
Kyrgios redovno plaća kazne zbog ispada (Foto: EPA-EFE)
Kyrgios redovno plaća kazne zbog ispada (Foto: EPA-EFE)
Problematični australski teniser Nick Kyrgios tokom karijere ostao je bez nevjerovatnih 450.000 funti plaćajući kazne zbog ponašanja na teniskom terenu.

Tenis, kao predstavnig najelitnijeg džentlmenskog sporta, nikada nije trpio bezobrazno ponašanje. Stoga, nepopravljivi Kyrgios se naplaćao kazni tokom karijere.

Kao kreator najvećih problema, svađa i incidenata na ATP Touru, Kyrgios je do ovogodišnjeg Wimbledona platio nevjerovatnih 450.000 funti zbog kazni. To bogatstvo izračunali su britanski mediji koji tek najavljuju ono "najgore".

Kyrgios je i na jučer završenom Wimbledonu, na kojem je došao do finala i najvećeg rezultata u karijeri, skupio novčane kazne i već mu je izrečeno 15.000 funti koje mora platiti.

No, tu mu nisu dodali i onu najgoru kaznu. Kyrgios je jučer prekršio pravilo o načinu oblačenja pošto je sa crvenim kačketom davao izjavu i uručena mu je nagrada za osvojeno drugo mjesto.

Naravno, na Wimbledonu od nastanka 1877. godine važi strogo pravilo o oblačenju isključivo bijele odjeće tako da Australca čeka žestoka kazna.