WTA New Haven
0

Kvitova polufinalom osigurala naslov na US Series Openu

Totalsport
Petra Kvitova (Foto: Arhiv/AFP)
Petra Kvitova (Foto: Arhiv/AFP)
Plasmanom u polufinale WTA turnira u New Havenu češka teniserka Petra Kvitova osigurala je ukupan naslov na sjevernoameričkoj seriji turnira na tvrdoj podlozi (US Series).

Riječ je o seriji turnira koji (kod teniserki) uključuju Stanford, Carlsbad, Washington, Montreal, Cincinnati i New Haven, a Kvitova je pobjedom protiv sunarodnjakinje Lucije Šafarove (6-3, 6-3) otvorila mogućnost osvajanja dodatnog miliona dolara bonusa na US Openu.

Naime, ukoliko Kvitova osvoji US Open, kao pobjednica serije turnira uoči njega dobit će bonus od milion dolara. Za polufinale će postati bogatija za pola miliona itd, a za četvrtfinale 250.000.

Njena protivnica u polufinalu bit će četvrta nositeljica Talijanka Sara Errani koja je sa 6-4, 6-2 savladala Francuskinju Marion Bartoli.

U drugom polufinalu igrat će Dankinja Caroline Wozniacki protiv Ruskinje Marije Kirilenko. Wozniacki je u četvrtfinalu pobijedila Slovakinju Dominiku Cibulkovu 6-2, 6-1, a Kirilenko bjelorusku kvalifikanticu Olgu Govorcovu 6-2, 6-2.

WTA New Haven, četvrtfinale:

Kirilenko (7) - Govorcova 6-1, 6-2 Wozniacki (3) - Cibulkova (6) 6-2, 6-1

Errani (4) - Bartoli (5) 6-4, 6-2 Kvitova (2) - Šafarova (8) 6-3, 6-3