Roland Garros
0

Kuznjecovoj naslov, Safini novo razočaranje

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ruskinja Svetlana Kuznjecova pobijedila je sunarodnjakinju Dinaru Safinu u finalu Roland Garrosa. Nakon sat i 14 minuta igre bilo je 6-4, 6-2.

Safina, vodeća teniserka svijeta ponovno nije uspjela doći do kraja na turniru najjače kategorije. Drugi joj je ovo poraz u finalu Grand Slama ove sezone (izgubila u Australian Openu), ujedno i drugi u Roland Garrosu, gdje je i lani ostala za korak prekratka u srazu s Anom Ivanović.

Niti ovaj puta Safina nije izgledala kao teniserka spremna za uspjeh karijere. Ruka joj se skratila u odlučnim trenucima meča i sve je vuklo ka kraju kakav je i bio. Priliku da dokaže da može imala je prva nositeljica u završnici otvarajućeg seta kada je oduzela svojoj protivnici servis kod 5-3. U trenucima kada je trebala svojim početnim udarcem unijeti dramu u meč ponovno je pala i drugim posrtajem na svom servisu prepustila prvi set sedmoj igračici s WTA liste.

Inače, u prvom setu Safina je gubila servis tri puta, jednom više od suparnice.

Do 3-2 u nastavku igre teniserke su držale svoj početni udarac, a potom je uslijedila još jedna ofenziva Kuznjecove kojoj se Safina nije znala oduprijeti. Završni udarac uslijedio je na sljedećem servis-gemu vodeće igračice svijeta i sve je ponovno završilo još jednim očajanjem teniserke kojoj mnogi spočitavaju renking s obzirom na neuspjehe u završnicama Grand Slam turnira.

Na meč-lopti suparnice u osmom gemu drugog seta Safina je napravla dvostruku servis-pogrešku. Ukupno ih je 74 minute igre skupila sedam.

Roland Garros, finale, teniserke:

Kuznjecova (7) - Safina (1) 6-4, 6-2