Sramota za Sticha
0

Krov u Hamburgu nije izdržao

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvi polufinalni meč ATP turnira u Hamburgu između Francuza Paul-Henrija Mathieua i Urugvajca Pabla Cuevasa morao je biti prekinut zbog kiše iako je teren bio natkriven.

Krovna konstrukcija na glavnom terenu teniskog centra Rothenbaum nije izdržala pljusak koji se spustio nad Hamburg. Isprva se sudac meča pravio 'grbavim' kad ga je francuski tenisač upozoravao da se na zemljanom terenu stvaraju lokve uslijed prokišnjavanja.

Isti je gospodin, međutim, bio prisiljen prekinuti meč kad je vodopad kroz krovne pukotine počeo zalijevati gledatelje na glavnoj tribini. Oba su igrača poslana u svlačionicu, meč je na kraju dobio Mathieu, a glasnogovornik turnira blamažu je opravdao kvarom pumpe za odvod površinskih voda.

Novi je to u nizu problema za direktora turnira Michaela Sticha, jednoga od najvećih njemačkih tenisača u povijesti. Turnir u Rothenbaumu ove je sezone zbog financijskih poteškoća izgubio status Mastersa. Prvi se put održava u srpnju umjesto u svibnju, kao zagrijavanje za Roland Garros. Baš ga je ta reputacija pratila dugi niz godina...