ATP u Banjoj Luci
37

Krajinović: Koncentrisan sam na Lajovića, a Džumhur se treba vratiti gdje pripada

E. M.
Filip Krajinović (Foto: E. M./Klix.ba)
Filip Krajinović (Foto: E. M./Klix.ba)
Srbijanski teniser Filip Krajinović u prvom kolu će se sastati sa Dušanom Lajovićem, a na današnjoj konferenciji za medije govorio je o turniru, planovima, ali i Damiru Džumhuru.

Na početku konferencije Krajinović je kazao da mu je drago što se vratio u Banja Luku gdje je nekada igrao Challenger, a o meču sa Lajovićem je kazao da će svoje prijateljstvo morati ostaviti po strani.

"Nažalost, mi smo dobri prijatelji i van terena, dobro se poznajemo, iako igramo prvo kolo, ali šta je tu je. Prijateljstvo ćemo ostaviti sa strane, a bit će to zanimljiv meč", kazao je Krajinović.

Dodao je da su uslovi za igru dosta teški jer je hladno, a s obzirom da nema trenera, očekuje da će se i to čim prije riješiti te da će umjesto Tošića s kojim je i prijatelj, a koji s njim i rekreativno trenira, pronaći stačnog trenera.

"Nemam zvaničnog trenera, Tošić je uvijek tu uz mene, smatram ga i trenerom i prijateljem, to cijenim i poštujem, ali nadam se da ću uskoro imati stalnog trenera koji će putovati sa mnom. Nije uspjelo s Jankom, završili smo saradnju nakon Dubaija, pa vidjet ćemo šta ćemo raditi po tom pitanju. Ne bih da žurim, to je jako osjetljivo, to mora biti neko ko mi prija da mi pomogne u ovoj fazi karerije. Trebam nekog iskusnog", kazao je Krajinović.

Na pitanje dokle može dogurati kazao je da o tome ne može pričati, da razmišlja od meča do meča te da je svaki ustvari težak i zahtjevan. Kazao je da je Lajović u izuzetnoj formi te da razmišlja samo o njemu.

"Žrijeb je komplikovan, dosta je naših, tu je i Novak pa vidjet ćemo šta će se desiti. Damir Džumhur se vratio u formu i želim mu sve najbolje. Igrali smo u finalu prije sto godina nas dvojica i nadam se da će se vratiti tamo gdje mu je mjesto", izjavio je Krajinović koji je jučer trenirao sa našim teniserom.

U planu mu nije bilo da igra manje turnire, ali je poručio da će im se morati posvetiti kako bi skupio bodove.

"Nažalost, plan mi se promijenio, nisam planirao da ću igrati manje turnire. Krenuo sam loše sa sezonom, Rim i Madrid ću igrati, poslieje toga ću igrati Roland Garros pa i neki Challenger. Poslije RG neću ići na travu, igrat ću manje challengere zbog bodova. Morat ću igrati manje turnire da skupim poene i ostanem u Top 100, a cilj mi je osigurati US Open glavni turnir", zaključio je Krajinović.