Wimbledon
22

Krajinović "bez ispaljenog metka" izgubio od Kyrgiosa, Australac se lagano plasirao u 3. kolo

K. H.
Filip Krajinović (Foto: EPA-EFE)
Filip Krajinović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Filip Krajinović doživio je poraz u 2. kolu Wimbledona i to od Australca Nicka Kyrgiosa rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 6:1).

Meč je na kraju trajao ukupno sat vremena i 26 minuta, a iako se očekivalo da će pružiti znatno bolji otpor 40. igraču svijeta, Krajinović (ATP: 31.) je podbacio u svakom segmentu i na kraju je doživio poprilično lagan poraz.

Prvi set, koji je Kyrgios riješio za samo 26 minuta, već u drugom gemu Australac je "okrenuo u svoju korist" te napravio break i došao u vodstvo, što je potvrdio s još jednim breakom u osmom gemu te s ukupnih 6:2 došao do vodstva u setovima.

Za razliku od prvog, Krajinović je pružio nešto bolji otpor u drugom, no Kyrgios je odmah na početku napravio break i na kraju zahvaljujući dobroj igri na svoj servis došao do osvajanja i drugog seta, nakon čega je sjajnu igru i ritam s početka meča samo potvrdio u trećem setu te u konačnici došao do pobjede.

Treba reći i to da je odlučujući segment današnje igre Kyrgiosa bio dobar servis, a na kraju je Australac imao 24 as poena i 49 "winner".

Od ostalih mečeva koji su odigrani danas, Qasquet je rezultatom 3:1 u setovima bio bolji od McDonalda, Van De Zandschulp je istim rezultatom izbacio Ruusuvuorija, dok je Fritz rezultatom 3:0 bio bolji od Grayja.

Kyrgios će u 3. kolu igrati protiv boljeg iz duela između Thompsona i Tsitsipasa.