Dobit će kaznu
21

Kontroverzni francuski teniser tokom meča izvadio mobitel i fotografirao liniju

K. H.
Foto: Screenshot/Sport Klub
Foto: Screenshot/Sport Klub
Kontroverzni francuski teniser Benoit Paire ponovo je privukao veliku pažnju svjetske javnosti nakon što je u prvom kolu ATP turnira u Rimu ušao u raspravu sa sudijom nakon čega je mobitelom fotografisao liniju i tvrdio da se vidi trag loptice.

Benoit Paire (ATP: 35.) je u današnjem susretu 1. kola izgubio od Italijana Stefana Travaglije (ATP: 69.) rezultatom 2:0 u setovima (6:4 i 6:3), no susret je obilježila pomalo i nevjerovatna scena s početka drugog seta kada je tvrdio da je sudija donio pogrešnu odluku.

Naime, ovaj francuski teniser nije bio zadovoljan što je dosuđen aut nakon njegovog drugog servisa iako je Hawk-eye tehnologija pokazala da je sudija bio u pravu.

Paire to nije mogao vidjeti pa je po završetku izgubljenog gema izvadio mobitel i fotografisao liniju smatrajući da se vidi trag lopte te da je zapravo ta odluka pogrešna.

Sudija ga je odmah upozorio da će biti kažnjen zbog ovog poteza jer takve stvari ne bi smio raditi u toku meča, ali je Francuz rekao da ga nije briga i da će bez problema platiti kaznu, koliko god ona iznosila.

"Nikad nisam vidio takvu grešku, nikada...', ljutito je govorio Paire.