Ostapenko bez cenzure
34

Kontroverzna teniserka je ovaj put pretjerala: Prijetila je sutkinji pred očima cijelog svijeta

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Kontroverzna latvijska teniserka Jelena Ostapenko je ispala u četvrtfinalu WTA turnira u Brisbaneu od Bjeloruskinje Viktorije Azarenke rezultatom 2:1 (6:3, 3:6, 7:5), a meč je obilježila njena svađa sa sutkinjom Julijom Kjendlie.

Dvanaesta teniserka svijeta je u trećem setu nakon što je njena protivnica povela sa 5:4 odlučila napasti norvešku sutkinju i prijetiti joj javno pred očima cijelog svijeta.

Ostapenko je tvrdila da je loptica odskočila čak tri puta na Azarenkinoj polovini terena prije nego što je Bjeloruskinja udarila.

"Slijepa si! Nemoguće je igrati s tobom, praviš mnogo grešaka! Tri puta je odskočila!", rekla je Ostapenko, a nakon tih uvreda je počela i prijetiti Kjendlie.

"Nikad više nećeš biti na mom meču! Nikad više nećeš biti na mom meču! Ne želim te na svojim mečevima, uništavaš ih! Finale u Linzu ti nikad neću zaboraviti", zaprijetila je Latvijka.

Ostapenko je norvešku sutkinju napomenula na meč iz 2019. godine u kojem je izgubila od Amerikanke Coco Gauff sa 6:3, 1:6, 6:2 kada je u više navrata žestoko protestovala zbog odluka Kjendlie.

Inače, Ostapenko je poznata po brojnim svađama sa sudijama i publikom, i to po pravilu kada nije u pravu.

Tako je bilo i sada jer se na jednom od usporenih snimaka vidjelo da je Azarenka na vrijeme udarila lopticu, te da je njen poen bio čist kao suza.