"Federer Town"
18

Komšije bijesne na Federera zbog njegove impresivne vile na Ciriškom jezeru

H. H.
Budući izgled Federerove vile u Zurichu (Foto: Twitter)
Budući izgled Federerove vile u Zurichu (Foto: Twitter)
Roger Federer jedna je od najidoliziranijih sportskih ličnosti na svijetu. Njegov stil, igra, njegova diskretna i dostupna ličnost učinili su ga uzorom i van teniskog terena. Ipak, ima i onih koji mu ponešto zamjeraju.

Naime, bivši teniski šampion počeo je sa izgradnjom koja se prostire na 18.000 kvadratnih metara, a što se nije naročito dopalo njegovim komšijama u stambenom kompleksu u Rapperswil-Joni.

Projekt obuhvata šest dvospratnih zgrada, podzemni parking i razne sportske sadržaje uključujući bazen, zatvoreni i otvoreni teniski teren.

Švicarski as osmislio je prilično impresivan novi stambeni kompleks uz Ciriško jezero na površini od 18.000 kvadratnih metara.

Izgradnja vile izazvala je kontroverze među nekim lokalnim stanovništvom, jer je stvorila prepreke duž pješačke staze koja prolazi uz jezero.

Kuću iz snova, u kojoj će živjeti sa suprugom Mirkom i njihovo četvoro djece, komšije su "preimenovale" u kuću "Federer Town", s obzirom na kolosalnu veličinu kuće.

Ipak, radovi su nekoliko mjeseci blokirali prolaz duž jezera, pa su zbog toga komšije na "ratnoj" nozi sa Federerom, a očekuje se da će vila koštati pravo bogatstvo kada bude završena.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer (41) u septembru prošle godine oprostio se od profesionalne karijere, a od tada mu se, sudeći po objavama na društvenim mrežama, život potpuno promijenio.

Naime, Federer uživa u skijanju u putovanjima, a Švicarac višak slobodnog vremena koristi i za česte posjete mnogim modnim događajima ili gala večerima koje organizuju veliki modni brendovi.