Nimalo jeftino
291

Koliko vrijedi Đokovićeva oprema u kojoj će igrati na Wimbledonu

H. H.
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Novak Đoković danas počinje sezonu na travi egzibicionim nastupom u Londonu koji će biti uvertira za Wimbledon, a doskora najbolji teniser svijeta na All England Clubu će nastupiti u novoj opremi koja mnogo košta.

Đoković sarađuje sa nekoliko najpoznatijih proizvođača opreme koji za svaki veliki turnir izbacuju novu liniju njegovih brendiranih stvari, a ukoliko želite biti obučeni poput njega, za to ćete morati izdvojiti značajnu sumu.

Lacoste Đokoviću dizajnira odjeću, za patike je zadužen Asics, a Novak igra sa Head reketima. Tradicionalno, oprema svih tenisera na Wimbledonu bit će bijela, a srbijanski mediji su analizirali koliko košta svaki dio opreme pojedinačno.

Novakova polo majica košta oko 100 eura, šorc je nešto jeftiniji i on može da se nabavi za nekih 80 eura. Znojnici koštaju 11 eura po komadu, a čarape oko 15. Tanka jakna vrijedi oko 150 eura, a bijele Asics patike sa tankim zelenim linijama oko 150 eura.

Zanimljivo je da reket s kojim Đoković nastupa ne može da se nađe u slobodnoj prodaji, a on košta 200 eura. Konačno, Headova torba vrijedi 100 eura, čime se dolazi do cifre od oko 850 eura.