Tenis
45

Klix.ba u domu Čilića: Marin ovdje neće stati, osvojit će još prestižnih turnira

Piše: A. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
Roditelji Zdenko i Koviljka Čilić (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Svečano je sinoć bilo u kući Čilića u Međugorju. Uz roštilj i pivo članovi porodice, prijatelji, kumovi, rodbina i komšije proslavili su veliki uspjeh hrvatskog tenisera. Jutros smo ih posjetili, porazgovarali sa ocem Zdenkom koji je noćas malo spavao i koji vjerovatno proživljava najsretnije dane svog života.

"Marin ovdje neće stati, u to budite sigurni. On je trenutno na vrhuncu svoje karijere i želi osvojiti još prestižnih turnira", kaže ponosni otac.

Zdenko Čilić velike zasluge za uspjeh svog sina pripisuje kondicionom treneru Slavenu Hrvoji, kao i naravno Goranu Ivaniševiću.

"Zahvalni smo Bogu, ali i Hrvoji koji ga je odlično pripremio. Goran Ivanišević je dao poseban štih Marinovom tenisu. Sve to je rezultiralo uspjehom", dodao je Zdenko.

Od malih nogu Marinu su teniski stručnjaci predviđali blistavu karijeru. Iza porodične kuće u Međugorju nalazi se teniski teren na kojem je igrao kao dječak.

"Kao dječak je ovdje igrao, a stručnjaci su govorili da ima ogroman potencijal koji može rezultirati velikom karijerom. U početku dok nismo napravili ovaj teren išao je kod prijatelja Ivana Dodiga", priča nam stariji Čilić.

Čilićeve obaveze su i nakon US Opena velike, tako da Marinovi roditelji još uvijek ne znaju kada će se sin pojaviti u rodnom Međugorju.

"Ne znamo kada će nam doći jer slijedi meč reprezentacije protiv Holandije. Vidjet ćemo ga u Zagrebu, ići ćemo na doček. Sinoć smo se nakon meča čuli telefonom. Bio je pod emocijama, mi smo mu čestitali i prenijeli atmosferu iz Međugorja gdje je bila prava fešta", dodaje Marinov otac.

Meč se sa najviše zanimanja gledao u kući Čilića. Došli su prijatelji iz svih krajeva BiH i Hrvatske.

"Ko god je želio gledati meč sa nama vrata su mu bila otvorena. Došao je veliki broj prijatelja i rodbine iz Mostara, Splita, Širokog Brijega i našeg Međugorja. Bilo je nezaboravno", kazao je na kraju susretljivi Zdenko Čilić.