US Open
0

Kiša poremetila raspored, Ferrer i Azarenka jedini pobjednici

Totalsport
Victoria Azarenka (Foto: Arhiv/AFP)
Victoria Azarenka (Foto: Arhiv/AFP)
Umirovljenje američkog tenisera Andyja Roddicka odgođeno je za barem još jedan dan. Meč osmine finala između njega i Argentinca Juana Martina Del Potra prekinut je zbog kiše u 1. setu na samom začetku tie-breaka.

Roddick (30), koji je po završetku svog nastupa na posljednjem Grand Slam turniru sezone najavio da napušta svijet profesionalnog tenisa, se sjajno držao u prvom setu protiv bivšeg pobjednika njujorškog Grand Slam turnira. Odveo je set u 13. igru u kojoj je poveo s 1-0 kada je krenula kiša.

Pola sata nakon što su se zaputili prema svlačionicama organizator je obavijestio Del Potra i Roddicka da slobodno mogu krenuti prema hotelu, jer kiša neće tako ubrzo prestati.

Susret, možda i posljednji u Roddickovoj bogatoj karijeri, će biti nastavljen u srijedu kao drugi meč na Arthur Ashe stadionu, nakon što svoj meč dovrše Francuskinja Marion Bartoli i Ruskinja Marija Šarapova. Taj je susret prekinut pri rezultatu 4-0 u korist francuske teniserke.

Prekinuta su i dva preostala susreta osmine finala tenisera. Branitelj naslova Novak Đoković poveo je s 2-0 u prvom setu u trenutku kada je kiša prekinula susret. Drugi srbijanski teniser Janko Tipsarević također je poveo u prvom setu (5-2) kada je njegov susret protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera prekinula kiša.

Jedini završeni susret osmine finala kod tenisera je onaj između Davida Ferrera i Richarda Gasqueta. Španac i 4. nositelj turnira slavio je sa 7-5, 7-6(2), 6-4.

Podsjetimo, kod teniserki je prva polufinale izborila prva teniserka svijeta, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Ona je sa 6-1, 4-6, 7-6(5) slavila protiv aktuelne pobjednice iz Australija - Sam Stosur.

US Open, osmina finala (m):

Ferrer (4) - Gasquet (13) 7-5, 7-6(2), 6-4 Roddick (20) - Del Potro (7) 6-6 prekid Đoković (2) - Wawrinka (18) 2-0 prekid Tipsarević (8) - Kohlschreiber (19) 5-2 prekid

četvrtfinale (ž):

Azarenka (1) - Stosur (7) 6-1, 4-6, 7-6(5) Šarapova (3) - Bartoli (11) 0-4 prekid