Tenis
0

Keothavong: Ne razumijem Britance, nisu normalni

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon prvog kola u konkurenciji Wimbledona su ostali jedan Britanac i jedna Britanka. Mnoštvo ih je ispalo u premijernom kolu, pa tako i Anne Keothavong.

Ova 25-godišnja teniserka iz Londona je najbolja britanska teniserka, trenutno se nalazi na 51. mjestu WTA liste, te je bila kakav-takav adut ove godine. No, već je u prvom kolu zaustavljena od Austrijanke Patricije Mayr koja je slavila 7-5, 6-2.

Tako će se domaća teniska publika odsad, pa nadalje (pitanje koliko dugo) posvetiti Andyju Murrayju i Jeleni Baltachi, koja je naturalizirana Britanka.

No, za to vrijeme je Keothavnog pecnula domaću publiku u razgovoru za Telegraph.

  • Šta žele Britanci, nisu mi jasni? Stalno pričaju kako jedva čekaju pobjedu na Wimbledonu, da njihovi teniseri uđu u drugu sedmicu, a onda kada krene Wimbledon oni se podsmjehuju svojim teniserima - rekla je Keothavong i nastavila:

  • Morali bi otići na Australian Open, naprimjer, pa da vide kako tamo navijači podržavaju svoje tenisere. Ili u SAD-a, svejedno. Jedino se kod nad mi Britanci osjećamo kao u tuđoj zemlji. Ovdje svi više vole kritizirati, nego podržavati. Treba li nam valjda pomoći, a oni to ne rade i zato mi sve to skupa nije normalno - rekla je Keothavong kojoj je 48. mjesto, početkom 2009. godine, najbolji doseg u karijeri.