Oglasio se na Instagramu
0

Kao grom iz vedra neba: Đoković prekinuo saradnju s Ivaniševićem nakon pet godina

H. H.
Goran Ivanišević i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Goran Ivanišević i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem poslije pet godina uspješne saradnje.

Đoković je ove nedjelje trenirao u Beogradu, na terenu u Košutnjaku nije bilo Ivaniševića, a sada je stigla potvrda da su se razišli.

Ovu vijest je na svom Instagram profilu potvrdio i Đoković, poručivši da su i dalje veliki prijatelji.

"Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije serviranja. Zapravo, ne samo da smo dobili servis, već i puno smijeha, zabave, broj jedan na listi na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame?", napisao je Đoković i dodao:

"Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili prekinuti saradnju. Naša hemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da smo, osim što smo zajedno osvajali turnire, imali i sporednu bitku u Parchisiju koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te."

Ivanišević se priključio Đokovićevom timu u prvoj nedjelji Wimbledona 2019. godine i sa Novakom je ostvario brojne uspjehe, uključujući 12 Grand Slam titula.

Prekid saradnje došao je u trenutku kada Novak nema nijednu titulu od početka godine, a ispao je u polufinalu Australian Opena od Jannika Sinnera i u trećoj rundi Indian Velsa od Luce Nardija, dok je Miami preskočio.