Tenis
0

Kandidati za sportiste svijeta u 2003.

NINA
laureus
laureus
Kandidati za najboljeg sportistu svijeta u prošloj godini su prvak svijeta u Formuli 1 Michael Schumacher, trenutno prvi teniser svijeta Roger Federer, američki plivač Michael Felps, engleski ragbist Johnny Wilkinson, prvak svijeta u motociklizmu Talijan Valentino Rosi i peterostruki pobjednik biciklističke utrke oko Francuske Amerikanac Lens Armstrong.

U anketi u kojoj su sudjelovali novinari iz 73 države, za sportistkinju godine predložene su atletičarke Marija Mutola iz Mozambika i Engleskinja Paula Redklif, teniserke Jastin Anan-Arden i Serena Williams, nizozemska plivačica Inge de Bruiink i igračica golfa iz Švedske Anika Sorenstam.

Za najbolje mlade sportiste u prošloj godini nominirani su ruska teniserka Marija Sarapova, vozač Formule 1 Fernando Alonso iz Španije, brazilski nogometaš Robigno, američki košarkaš Lebron James, igrač golfa Englez Ben Kurtis i njegova kolegica iz Amerike Michel Wie.

Konačnu odluku o tome ko će biti najbolji sportisti svijeta donijet će skupina od 41 slavnog sportiste, među kojima su i John Mekinro, Ed Mozes i Miguel Indurian, a nagrade će biti dodijeljene 10. maja u Estorilu u Portugalu.

http://www.laureus.com/awards/