Bh. teniserke spremne za borbu
0

Jelena Stanivuk: Oslabljene smo, ali vjerujem u opstanak

Piše: D. Brkić
Jelena Stanivuk
Jelena Stanivuk
Jelena Stanivuk, selektorica ženske reprezentacije BiH u tenisu vjeruje kako će naše najbolje teniserke izboriti opstanak u I grupi Euroafričke zone Fed Cupa. Naša reprezentacija učestvuje na turniru u izraelskom Eilatu, koji je na programu od 6. do 9. februara.

U redovima reprezentacije neće biti naših najboljih teniserki Jasmine Tinjić i Mervane Jugić-Salkić, a Jelena Stanivuk je pozvala Jelenu Simić, Jasminu Kajtazović, Anitu Husarić i Deu Hardželaš.

Inače, Jelena Stanivuk trenutno radi magistarski rad u Engleskoj. Kaže kako je glavna trenerica i teniserka na svom fakultetu, a prije Engleske bila je u Texasu. Prošle sezone igrala je za našu reprezentaciju i pomogla je da BiH tim ostane u I diviziji Euroafričke zone.

"Nakon otkaza Jasmine Tinjić i Mervane Jugić-Salkić iz Teniskog saveza BiH su me pozvali da igram i vodim reprezentaciju. Međutim, nakon prošlogodišnjih nastupa morala sam na operaciju ramena i još ne mogu servirati. Pokušat ću iskustvom i savjetima pomoći mladim reprezentativkama", kaže Jelena Stanivuk te dodaje:

"Nadam se da ćemo izboriti opstanak. Teško ćemo nadomjestiti izostanak dviju najboljih teniserki, a grupa u kojoj se takmičimo je teška. Sve reprezentacije imaju ista očekivanja, a od mladih reprezentativki očekujem da daju svoj maksimum".

Raspored:

  1. februara, BiH - Velika Britanija
  2. februara, BiH - Mađarska
  1. februara, BiH - Portugal
  2. februara, razigravanje za konačne pozicije