Uoči turnira u Dohi
0

Jelena Janković smršala skoro 10 kilograma

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Najboljih osam svjetskih teniserki trenutno se nalazi u Dohi, gdje od utorka (danas) igraju na Sony Ericsson Championshipsu (Mastersu teniserki).

Na konferenciji za novinare, dan prije početka takmičenja, najviše je pažnje privukla srbijanska teniserka Jelena Janković, nekada najbolja na svijetu, prije svega zbog vlastite pojave.

Prilično kratka crna haljina, kao i visoke potpetice, dale su razloga da se Jelena fotografski "izmjeri" od glave do pete, a ne samo da bude meta novinarskih pitanja.

  • Tokom sezone na zemlji imala sam važnijih stvari od tenisa. Morala sam brinuti za bolesnu majku, a to je bio razlog što sam se zapustila. Dobila sam sedam, osam, možda i deset kilograma. Takva nisam mogla biti prava na teniskim terenima. Brzina i kvalitetno kretanje su osnova uspjeha - rekla je Janković, danas osma igračica na svijetu.

  • Smršala sam tačno koliko sam trebala, skoro deset kilograma. Osjećam se dobro, vjerujem u dobar nastup u Dohi, a s obzirom na takvu konstituciju mogla sam se i ovako odjenuti za konferenciju - uz smijeh je rekla Jelena Janković.