Slavna Španjolka
23

Jedna od najpopularnijih teniserki današnjice rastužila fanove i oprostila se u 31. godini

D. P.
Muguruza je bila najbolja na svijetu (Foto: EPA-EFE)
Muguruza je bila najbolja na svijetu (Foto: EPA-EFE)
Ne tako davno najbolja teniserka svijeta Garbine Muguruza objavila je kraj kratke, ali uspješne karijere na današnjoj konferenciji za medije.

Muguruza je odlučila prekinuti karijeru prošle godine zbog toga što se željela posvetiti porodici i privatnom životu, a sada je odlučila trajno se povući. Organizovala je konferenciju za medije u Madridu i obrazložila svoju odluku.

Rođena Venecuelanka, koja je tokom karijere nastupala za Španiju, prije godinu dana uzela je pauzu, a na današnjoj konferenciji za medije odlučila je oprostiti se.

"Osjećam se kako sam spremna za povlačenje i otvaranje novog poglavlja u mom životu. Nova era, novi život. Osjećam se dobro, iako je riječ oproštaj prilično teška", rekla je Muguruza.

I dalje mlada 30-godišnja teniserka završava karijeru kao druga najbolja Španjolka u historiji iza Arantxe Sancehz Vicario, koja je osvojila četiri Grand Slam turnira.

Muguruza je osvojila dva Grand Slam turnira i to Wimbledon 2017. godine te Roland Garros 2016. godine. Prva teniserka svijeta bila je 2017. godine.