Veliki skandal
1

Jedna od najatraktivnijih teniserki optužena da je lažirala potvrdu za vakcinu, liječnica ispričala sve

H. H.
Camila Giorgi (Foto: Instagram)
Camila Giorgi (Foto: Instagram)
Jedna od najatraktivnijih teniserki svijeta Italijanska Camila Giorgi optužena je da je lažirla potvrde o vakcinaciji protiv koronavirusa kako bi se nesmetano mogla takmičiti u zemljama gdje je vakcina obavezna, a sve je dodatno zakomplikovala izjava njene liječnice Daniele Grillone.

Kako prenosi italijanski list Corriere Della Sera, liječnica Daniela Grillon (57), bila je krajnje iskrena, rekavši da je potpuno svjesna da porodica Giorgi nikada nije bila vakcinisana.

"Porodica Giorgi se liječi kod mene već dugi niz godina. Camila pati od povrede zvane "tenisko rame". Nešto prije ljeta, upitala me je da li moguće doći do lažnih potvrda o vakcinaciji, a ja vam odlučno i sigurno kažem da niti jedna vakcina koja je upisana za njihovu porodicu, nije primljena. Nikakvu dobit nisam imala od toga", kazala je Grillone.

Trenutno svjetski broj 66., Giorgi je svoj posljednji meč odigrala 31. augusta 2022. godine kada je poražena od 11. teniserke svijeta Madison Keys u 2. kolu US Opena.

Ranije je potvrđeno da će Italijanka igrati na Australian Openu koji počinje 16. januara, a da li će se nakon ovoga nešto promijeniti do početka turnira ostaje da vidimo.