Strah od katastrofe
1

Javnost zaprepaštena prizorima sa stadiona Boce: Tribina pukla pod nogama navijača

D. P.
Navijači Boce napravili su veliku pukotinu na tribinama (Foto: Screenshot)
Navijači Boce napravili su veliku pukotinu na tribinama (Foto: Screenshot)
O vatrenosti navijača Boca Juniorsa ne treba puno govoriti, a u javnosti su se pojavili zabrinjavajući snimci o tome da tribina puca pod nogama prisutnih na čuvenoj La Bomboneri.

Navijači Boca Juniorsa jedni su od najvatrenijih na svijetu. Kao što je to već simbolično za Argentinu, fanovi na sve četiri tribine ne miruju u satima koje prate utakmicu, a u takvim uvjetima nažalost ni katastrofe sa smrtnim ishodima nisu rijetkost.

Najmanja tribina na La Bomboneri zaljulja se od atmosfere koju priređuju navijači Boce i to je oduvijek tako, a posljednjih dana aktuelna je nova pukotina koja izaziva opravdan strah u javnosti.

Društvenim mrežama kruži snimak koji prikazuje veliku pukotinu koja je nastala na jednoj od tribina na kojoj borave domaći navijači. Pukotina u podu na jednom od gornjih spratova tribina uzrokuje da se tribina "kreće" tokom skakanja navijača.

Videosnimci nastali su tokom utakmice Copa Libertadoresa između Boca Juniorsa i brazilskog Corinthiansa koja se odigrala početkom jula.

Čuveni stadion La Bombonera izgrađen je 1940. godine, ali je renoviran 1996. godine. Međutim, čini se da nikada nije bio u gorem stanju i da se nadležni moraju pobrinuti kako se ozbiljna katastrofa ne bi dogodila.

Ono što je još zanimljivije, jeste da se svlačionica gostujućeg tima nalazi ispod mjesta gdje je nastala pukotina. Navodno, navijači Boce namjerno skaču kako bi zastrašili rivala prije početka utakmice.