WTA Dubai
0

Janković preokrenula protiv Stosur

Totalsport
Jelena Janković (Foto: AP)
Jelena Janković (Foto: AP)
Nakon što je Dankinja Caroline Wozniacki pobijedila izraelsku teniserku Shahar Peer 6-2, 6-4 i tako opet osigurala povratak na prvo mjesto svjetske tabele, na WTA turniru u Dubaiju su odigrani i ostali četvrtfinalni ogledi.

U polufinalu će Wozniacki igrati protiv srpske teniserke Jelene Janković koja je, u najdramatičnijem ogledu dana, svladala Australku Samanthu Stosur 6-3, 5-7, 7-6(4). Meč je trajao čak dva sata i 50 minuta.

Stosur može žaliti za pobjedom u ovom ogledu, posebno stoga što je u trećem setu vodila 4-1. No, Janković je uspjela vratiti zaostatak, a potom je u tie-breaku odlučujućeg seta bila mirnija i sigurnija, te se plasirala u treći polufinale na turniru u Dubaiju.

U drugom polufinalu će igrati Ruskinja Svjetlana Kuznjecova i Talijanka Flavija Pennetta. Kuznjecova je svladala Poljakinju Agnieszku Radwansku 7-6(7), 6-3, a ključ svega je bio tie-break prvog seta. Nakon čak osam break-gemova u prvom setu odluka je pala u tie-breaku, a Ruskinja je i u njemu i u nastavku meča bila bolja.

Talijanka Pennetta je, pak, za samo 49 minuta svladala Ruskinju Alisu Klejbanovu 6-2, 6-0. Podsjetimo da je dan ranije Pennetta spasila protiv Viktorije Azarenke 1-4 u trećem setu tako što je osvojila pet gemova zaredom. Međutim, u istom tom meču je Pennetta prosula i 5-1 u drugom setu. Kako god, u subotu će nastupiti u polufinalu.

  WTA Dubai, četvrtfinale:

Wozniacki (1) - Peer (9) 6-2, 6-4

Janković (6) - Stosur (4) 6-3, 5-7, 7-6(4)

Kuznjecova (16) - A. Radwanska (8) 7-6(7), 6-3

Pennetta (11) - Klejbanova (15) 6-2, 6-0