WTA Bogota
0

Janković i Ormaechea u borbi za naslov

Totalsport
Jelena Janković
Jelena Janković
U finalu teniskog WTA turnira u kolumbijskom gradu Bogoti sastat će se u nedjelju prva nositeljica Jelena Janković i nepostavljena Paula Ormaechea.

Bit će to prvi međusobni susret 27-godišnje Srpkinje i 20-godišnje Argentinke, koje su svoj finale izborile slavivši protiv Karin Knapp, odnosno Teliane Pereire.

Janković je trebala čak dva i pol sata da slomi otpor neugodne Italijanke Knapp, koja je protiv 24-igračice svjetskog poretka pokleknula tek u tie-breaku trećeg seta (7-2). Prvi set otišao je na stranu talijanske teniserke rezultatom 6-3, dok je u drugom Janković u potpunosti dominirala zemljanim terenom i slavila rezultatom 6-1.

Janković će u finalu po prvi puta u karijeri igrati protiv 20-godišnje Argentinke Paule Ormaechee, koja je sa 7-6(5), 6-3 bila bolja od Brazilke Teliane Pereire. Ormaechei je trebalo sat vremena manje nego Janković da se plasira u svoj prvi WTA finale.

Spomenimo samo da finalistice dijeli čak 174 mjesta na svjetskoj WTA tabeli, te preko 13.2 miliona dolara zarade od turnira.

WTA Bogota, polufinale:

Janković (1) - Knapp 3-6, 6-1, 7-6(2) Ormaechea - Pereira 7-6(5), 6-3