"Nije tako mislio"
0

Izvinio se muškarac koji je Federeru prijetio smrću

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Teniski navijač, koji je na internetu objavio prijetnje smrću teniskom asu Rogeru Federeru, kontaktirao je organizatore ATP turnira iz Masters serije 1000 u Šangaju kako bi se izvinio.

Fan, čije su prijetnje objavljene na popularnoj kineskoj internet stranici Baidu.com, kazao je da nije mislio tako kako je napisao.

"Veoma mi je žao. Prepirao sam se sa Federerovim navijačima i onda sam napisao nešto glupo... Nadam se da me organizatori razumiju, da će mi oprostiti, a ako je moguće poslao bih izvinjenje i Federeru i njegovoj porodici", kazao je.

Ovaj incident zamalo je odvratio pažnju tenisera koji je za prijetnje čuo 11 dana prije nastupa u Šangaju, ali je svejedno ostao odlučan u namjeri da nastupi na turniru. Prošle sedmice je došao u Šangaj sa suprugom poručivši da ga sve to neće omesti i da je svjestan kako takve stvari dolaze sa slavom.

"Iznenađen sam kako je nešto tako sitno, napisano na nekoj internet stranici, nimalo konretno niti jasno, postalo javna stvar o kojoj ljudi komentarišu", rekao je teniser.