Rafael Nadal
0

"Izgleda da uopće neću prestati trenirati"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski teniser Rafael Nadal, drugi igrač na svijetu, nije imao, pojedinačno gledano, uspješnu drugu polovinu teniske 2009. godine.

Na US Openu je opet ostao bez finala, a na ATP finalu u Londonu je upisao sva tri poraza u grupi. Ipak, malu zadovoljštinu je osjetio na samom kraju godine kada je zajedno sa saigračima u Barceloni protiv Češke proslavio naslov pobjednika Davis Cupa.

S obzirom da se taj meč igrao početkom decembra, lako je zaključiti kako Nadal nije imao mnogo vremena za odmor, budući da prvi naredni nastup ima na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju, koji starta 29. decembra.

"Izgleda da uopće neću prestati trenirati. Možda je to dobro zbog povrede koju sam dobio sredinom godine, a možda i nije, jer slijedi novih jedanaest mjeseci stalnog igranja. Ne znam što da mislim", rekao je Španac.

Na početku godine (od 18. januara) Nadal će braniti naslov pobjednika na Australian Openu.

"Kraj godine nije bio dobar za mene i teško je najavljivati rezultate u narednoj. Imao sam teško razdoblje nakon povrede, gdje sam silno radio, ali sam uvidio da moram raditi još i žešće ako se želim vratiti nekadašnjem pobjedničkom ritmu."