Oglasio se prvi put
31

Ivanišević nagovijestio ko će biti novi Đokovićev trener: On je savršen za njega

H. H.
Goran Ivanišević
Goran Ivanišević
Raskid saradnje legendarnog Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića glavna je tema regionalne javnosti posljhednjih dana, a sada je hrvatski trener dao mišljenje ko bi trebao biti njegov nasljednik.

Đoković se vratio u Beograd i tu odradio dva treninga s legendarnim srbijanskim teniserom Nenadom Zimonjićem, koji će, po svemu sudeći, biti novi trener najboljeg tenisera svijeta, s obzirom da se skupa pripremaju i u Monte Carlu.

Kako se dvojac odlično poznaje decenijama, odradili su mnogo treninga i mečeva zajedno, čini se da bi imenovanje Zimonjića bilo i više nego logično rješenje, što zagovara i Ivanišević koji se oglasio prvi put o prekidu saradnje s Đokovićem.

"Ne znam koliko će još Novak igrati, ovisi o njemu, ali mislim da je u ovom trenutku sa savršenom osobom – Zikijem. On je moj veliki prijatelj, prošli smo puno toga, volim ga – veliki je teniski stručnjak. Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je da on poznaje Novaka", kaže Ivanišević i dodaje:

"Novaku sad ne treba novi trener, dok bi ga upoznao, on (Novak) bi 'poludio' nakon deset dana, a taj trener bi se pitao što se događa. Moja teorija je – Balkanac može trenirati svakoga, ali samo osoba s ovih prostora može trenirati Balkanca. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro radio s njim jer je on teniski vrlo inteligentna osoba. Puno mu je pomogao", rekao je Ivanišević za Sport klub.

Ivanišević je potom dodatno objasnio zašto je Zimonjić pravo rješenje.

"Ziki i ja smo se čuli, razgovarali smo i prije nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki savršen za Novaka. Može mu pomoći i u tenisu, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugačijim pristupom, što će za Novaka biti osvježenje. Ziki poznaje Noletov mentalitet, zajedno su bili u Davis Cup timu, Ziki je bio i selektor", zaključio je Ivanišević.

Ivanišević je u jednoipolsatnom intervjuu za Sport klub govorio o razlozima rastanka i razgovoru vođenom u Americi, o tome hoće li se Novak "probuditi", najljepšim i najtežim trenucima u gotovo pet godina saradnje i brojne druge detalje, a intervju će biti premijerno emitovan sutra na Sport klubu u 17:50.

Inače, Zimonjić se nije mnogo proslavio u singlu tokom karijere i bio je 176. igrač svijeta u svom zenitu. Međutim, na vrijeme se posvetio dublu i tu osvojio osam Grand Slam titula i ukupno 54 trofeja uključujući dva Wimbledona.