Tenis
0

Ivanišević: Đoković će osvojiti ATP Finals

Totalsport
Goran Ivanišević (Foto: AFP)
Goran Ivanišević (Foto: AFP)
U londonskoj O2 Areni u ponedjeljak je počeo ATP World Tour Finals, završni turnir osmorice najboljih tenisera sezone. Za Gorana Ivaniševića je favorit samo jedan - Novak Đoković.

Najbolji hrvatski teniser svih vremena smatra da će Đoković, nakon što je u nedjelju osvojio Masters 1000 turnir u Parizu, odbraniti naslov u Londonu i tako trijumfalno okončati sezonu.

"Novak će osvojiti London, uopće ne sumnjam u to. U dvorani je on najbolji svjetski teniser u ovom trenutku. Nekad je to bio Roger Federer, ali Novak ga je pobijedio lani u finalu Londona i u subotu u polufinalu Pariza. Federer ili Juan Martin del Potro će mu se pridružiti u polufinalu iz te grupe, a Richardu Gasquetu ne dajem velike šanse. Nije lako igrati prvi put na ATP Finalsu i biti u grupi sa Đokovićem, Del Potrom i Federerom", prenosi Ivaniševićevu izjavu London Evening Standard.

"Iz druge grupe mislim da će u polufinale proći Rafael Nadal i Tomaš Berdych ili David Ferrer. Berdych je jak, ima odličan servis i forhend, ali Ferrer je pobijedio Nadala u Parizu prošle sedmice i za njega uvijek znaš da će se boriti. Stanislas Wawrinka je imao dobru sezonu, ali ima najmanje šanse za prolazak grupe".

Za kraj je Ivanišević izrazio žaljenje što u O2 Areni neće biti domaćeg junaka i aktuelnog pobjednika Wimbledona Andyja Murrayja koji se oporavlja od operacije leđa.

"Andyju će sigurno biti čudno sjediti i gledati turnir. I ja sam tokom karijere imao puno povreda, nisam mogao braniti ni Wimbledon zbog ramena. Andy bi ovdje bio u statusu heroja i zato mi je žao što ga nema", zaključio je Ivanišević.