ATP Madrid
0

Ivan Ljubičić slomio Tsongu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ivan Ljubičić nastavlja s odličnim izvedbama na ATP turniru u Madridu. U 2. kolu je hrvatski teniser pobijedio 9. igrača svijeta, Jo-Wilfrieda Tsongu 6-4, 7-5.

Ista dva tenisera su na početku godine odigrali dramatičan meč u Melbourneu na Australian Openu, a tada je Francuz slavio 6-7, 7-6, 7-6, 6-2. Ovom prilikom, na brzoj madridskoj zemlji, Ljubičić je nakon jednog sata i 40 minuta izašao kao pobjednik.

Sjajnim servisom (86 posto osvojenih poena nakon prvog servisa), ali i hrabrom igrom od početka meča (česti izlasci na mrežu) Ljubičić je došao do 3. kola Madrida.

Treba reći da je Tsonga bio na milimetar blizu trećeg seta, jer je s breakom vodio 5-2 u drugom setu. No, malo mu je značilo jer je Ljubičić čvrstom igrom, napadima iz svih oružja, nanizao pet gemova u nizu i na kraju pobijedio 6-4, 7-5.

U prvom setu je jedan break bio dovoljan Ljubičiću za uzimanje seta. Kod 1-1 je iskoristio drugu break loptu, a na svom servisu je bio super uvjerljiv, tako da je suparniku nudio mrvice.

Tsonga je u prvom setu uzeo samo dva poena (!?) na servisu hrvatskog tenisera.

U drugom je Tsonga zaigrao bolje, odjurio je na 5-2, ali je potom uslijedio preokret. Posebno je dramatičan bio posljednji gem meča u kojem je Tsonga imao dvije vezane break prilike (15-40) za ulazak u tie-break.

Ljubičić je obje spasio, ali je nakon toga propustio i dvije meč lopte. Tsonga je u tom trenutku imao još jednu priliku za break, koju je Ljubičić spasio sjajnom bekend dijagonalom, s kojom je izgradio naredni napad forhendom.

Treća meč lopta je potom bio i posljednji poen u meču.

Naredni suparnik Ljubičića je pobjednik iz meča Francuza Gillesa Simona (osmi nositelj) i Talijana Fabija Fogninija.

ATP Madrid, 1. kolo:

Ljubičić - Tsonga (9) 6-4, 7-5